Rabarberpoeder - Focus on Nature

Rabarber in de moestuin

Rabarber in de moestuin

Rond 1900 werd de teelt in Nederland en België bekend, terwijl het al meer dan 5000 jaar bestaat. Rond 1600 werd er ontdekt door de hofbotanicus van de Engelse koning, dat de stelen eetbaar zijn. Rabarber is vooral in de zomer een populaire groente, maar hij is al in de winter verkrijgbaar. De plant heeft dikke bladstelen en grote bladeren, waarbij de stelen rood of groen kunnen zijn.

Het is een bloeiende vaste plant, waarvan de bladeren niet eetbaar zijn. Je zaait de groente in april, plant ze – op 50 tot 75 cm uit elkaar – in het najaar. Lichte schaduw is perfect, maar vochtige grond en rijke plantenvoeding is een onmisbaar.

Wil je zelf rabarber kweken? Wij zijn zelf enorm fan van de zaden van de Nieuwe tuin. The Art of Tea, Herbs and Spcies – een super toffe winkel in Haarlem – heeft een goed verhaal geschreven over het gebruik van rabarberpoeder en de geneeskrachtige wijze daarvan.

Laat een reactie achter