Privacyverklaring

Privacyverklaring – versie 2018

Artikel 1 – Identiteit

Focus on Nature (onderdeel van Gabriëlla Media)
Leijen 13
8446 LR Heerenveen
(+31)6 55133733
avg.gabriellamedia@gmail.com
www.focusonnature.nl

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Leeuwarden, onder inschrijving 67882706. Het btw-nummer is NL043995974 t.n.v. Gabriëlla Media.
ING-bankrekening: NL 32 INGB 0007 8935 95 t.n.v. Gabriëlla Media te Heerenveen.

Artikel 2 – Doeleinden en rechtsgronden voor de verwerking

Op onze website verzamelen wij verschillende persoonsgegevens, de meeste geanonimiseerd en sommige met een duidelijke doel voor jou alleen. Wij willen graag onze dienstverlening zo goed mogelijk op jouw wensen afstemmen. Wanneer jij reageert op een bericht op een enquête dan vul je waarschijnlijk gegevens in, zoals je naam en je e-mailadres. Wij kunnen je hierdoor informeren over beschikbare diensten, producten en evenementen. Wij verstrekken nooit onze gegevens aan derden zonder jouw toestemming en je kunt áltijd vragen de verstrekte gegevens te wijzigen of verwijderen. Op de volgende manieren verzamelen wij persoonsgegevens op ons platform:

  • Naam & e-mailadres voor onze nieuwsbrief / inspiratiemagazine;
  • NAW-gegevens om jouw bestelling uit onze webshop te verzenden;
  • NAW-gegevens om jouw bestelling uit onze webshop te kunnen downloaden;
  • Enkele persoonsgegevens om een online consult te reserveren;
  • Als jij reageert op een artikel / blog / product – zoals een review – van ons dan laat jij ook je gegevens achter;
  • Laat je een berichtje achter via het contactformulier? Dan vul je ook jouw persoonsgegevens in;
  • Neem jij via onze contactgegevens – bijv. telefonisch – contact met ons op dan horen we vast jouw naam en zien we je nummer;
  • Sociale media gerelateerde zaken, waarin bijv. namen worden vermeld, zoals winacties;
  • We verzamelen anonieme computergegevens – dus geen persoonsgegevens – via Google Analytics;
  • Via eventuele samenwerkingen of affiliate-programma’s.

Daarnaast zullen, zonder dat wij of jij hier moeite voor doet, de persoonsgegevens worden geregistreerd door Woocommerce, WordPress, Mailchimp en onze hostingmaatschappij omdat we deze software nodig hebben om de website te laten draaien.

Artikel 3 – Duur & voorwaarden van de opslag

De duur van de opslag is over het algemeen gevarieerd, maar zal nooit langer duren dan dat we jouw toestemming hiervoor hebben. Heb jij je ingeschreven voor een nieuwsbrief? Dan blijven we die gegevens verzamelen zolang jij onze nieuwsbrief wilt ontvangen. Wil jij niet langer jouw persoonsgegevens aan ons verstrekken? Dan kunnen we je helaas ook niet langer van onze informatie voorzien. We zullen, indien je dit aan ons doorgeeft, jouw gegevens direct verwijderen.

Kortom, het is een voorwaarde om van (een deel van) onze diensten gebruik te maken. Zonder persoonsgegevens geen overeenkomst, want dan kunnen we je niet bereiken. We kunnen je niet bereiken in geval van betalingsproblemen, geen pakketjes verzenden, geen informatie verzenden na een afgenomen consult en geen nieuwsbrieven verzenden. Jij kunt op jouw beurt geen recensies achterlaten, geen contact met ons opnemen en niet reageren op onze artikelen.

Artikel 4 – Recht op inzage, rectificatie en wissen van de gegevens

Jij hebt te allen tijde het recht om jouw gegevens in te zien, te wijzigen en te wissen. Je kunt bij ons een bezoek indienen via de contactpagina, die vind je hier. Let op, je ontvangt van ons altijd een bevestiging van jouw opdracht of verzoek. Heb je deze bevestiging binnen een week niet ontvangen, neem dan echt even contact met ons op!

Artikel 5 – Recht op bezwaar

Je kunt altijd bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens. Wellicht heb je bezwaar op grond van het algemeen belang of op grond van specifiek eigen belang. Indien je bezwaar bij ons maakt dan staken wij de gegevensverwerking direct, waardoor u niet langer op de hoogte wordt gehouden maar er ook geen bestellingen kunnen worden verzonden.

Artikel 6 – Recht op overdraagbaarheid / dataportabiliteit

Voor wat betreft de door jou aan ons doorgegeven gegevens heb je recht op overdraagbaarheid van deze gegevens. Wij zullen ervoor zorgen dat jouw gegevens in een goed leesbare vorm aan jou worden overgedragen, mocht je hier belang bij hebben.

Artikel 7 – Intrekken van de toestemming

Dat je eens, in het verleden, toestemming hebt gegeven om jouw gegevens te bewaren wil niet zeggen dat dit een beslissing is waar je van wakker hoeft te liggen. Je kunt altijd jezelf uitschrijven van onze nieuwsbrief – iedere nieuwsbrief heeft die optie – maar wil je voor alle informatiebronnen jouw toestemming intrekken? Stuur dan even een mailtje naar ons, waardoor we dit even goed kunnen regelen. Vanaf het moment van intrekken van de toestemming zul je van onze kant niets meer horen.

Artikel 8 – Recht om klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Ben je het niet eens met onze manier van werken? Heb je al contact gezocht met ons en ben je niet tevreden met de uitkomst? Dan sta je natuurlijk altijd voor de keus om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Je doet dan een beroep op de rechtsbescherming die de Wet bescherming persoonsgegevens je biedt, waardoor we elkaar zullen treffen in de rechtbank.