Miracle Morning Routine

Ochtendroutine van een gelukkige ondernemer

Ochtendroutine door Hal Elrod

Een tijdje geleden las ik het boek ‘Miracle Morning’ door Hal Elrod. Hij schrijft over hoe het hebben van vaste gewoontes voor 8 uur ’s morgens je leven drastisch kan veranderen. Als alleenstaande moeder en ondernemer kon ik wel wat structuur gebruiken in mijn dagelijks leven. Door de ochtendroutine van Hal ben je superproductief en gemotiveerd vanaf het moment dat je uit bed stapt. En nee, dit zal waarschijnlijk niet op de eerste dag het geval zijn. Bij mij duurde het wel even voordat ik gewend was aan het vroeg opstaan, maar eerlijk is eerlijk, het went wel. Na een tijdje raak je gewend aan de herhaling in de handelingen – vandaar natuurlijk het woord ‘routine’- en treedt natuurlijk het pavlov-effect in.

Hoe creëer jij jouw eigen ochtendroutine?

Het doel van de ‘Miracle Morning’-methode is door het invoeren van zes nieuwe gewoonten in 30 dagen concreet meer bereiken. Meer focus, positiviteit, regelmaat en bewustzijn. En wat zijn die zes nieuwe gewoonten dan wel niet? Natuurlijk moet je iets zien te creëren wat voor jou werkt, maar de methode van Hal komt neer op deze zes activiteiten:

  1. stilte;
  2. affirmeren;
  3. visualiseren;
  4. bewegen;
  5. lezen;
  6. schrijven.

‘Als je de dag goed begint heb je de eerste stap gezet richting een succesvoller, rijker en bevredigender bestaan’, aldus de succesverhalen in zijn boek.

Mijn eigen Miracle Morning-routine

Nadat ik dit boek heb gelezen ben ik gaan ‘oefenen’ en proberen wat voor mij werkt. Ik heb deze methode vrij geïnterpreteerd en daarmee mijn eigen routine ontwikkeld. Mijn ochtend- en avondritueel heb ik op een downloadbaar kaartje gezet, zodat je deze ter herinnering kunt opslaan of afdrukken. Ik hoor graag of jij ook een ochtend- of avondritueel hebt en hoe je dit dan uitvoert 🙂

Download hieronder de kaarten – gratis – via de webshop en ontvang een PDF & PNG-formaat in je inbox! 

Let op, dit artikel bevat affiliate links waarvoor ik een kleine vergoeding ontvang. Dit kost jou niets extra, maar zorgt ervoor dat ik meer kan investeren om jou vooruit te helpen. Dankjewel!

Kaart Ochtendroutine

Kaart Avondroutine

Laat een reactie achter