Himalaya Zoutlamp - ionen

Hierom zou jij direct een zoutlamp moeten kopen

Wat is een Himalaya zoutlamp?

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat zo’n lamp grotendeels uit Himalayazout. Deze zoutsoort bevat veel sodiumchloride en heeft hierdoor een positief effect op het menselijk lichaam. Het heeft een ontgiftende werking, ondersteunt je ademhaling en zorgt voor een ontspannen gevoel. De lampen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, maar ze zien er vaak wat ‘ruig’ uit. Het lampje zorgt ervoor dat het zout wordt verwarmd. Hierdoor worden de verkeerde ionen, die in je leefruimte verkeren, gereinigd.

Say wut? Negatieve ionen? In mijn leefruimte? Ik zal het je uitleggen. Een ion is een elektrisch geladen molecuul, die positief of negatief geladen kan zijn. De atmosfeer is altijd gevuld met ionen, maar het gebrek of overschot aan één of meer elektronen bepaalt of het positieve of negatieve ionen zijn.

Positieve en negatieve ionen

Negatieve ionen worden gecreëerd door mooie natuurverschijnselen. Bij het horen van een waterval, na een flinke onweersbui of in de berg- en zeelucht krijgt ons lichaam een flinke positieve boost. Jep, je leest het goed: negatieve ionen hebben een positieve invloed op ons welzijn.

Waar vind je die positieve ionen dan eigenlijk? Deze deeltjes ontstaan wanneer je apparaten gebruikt, zoals de magnetron, een stofzuiger, je smartphone of de airco. De lucht verandert, waardoor onze ademhaling wordt belemmerd en we zelfs kunnen gaan hoesten of niezen. Deze ionen veroorzaken stress, migraine, problemen met de luchtwegen en we slapen er minder goed door.

Voordelen van een Himalaya zoutlamp

De zoutlamp heeft een revitaliserend effect op de omgeving. Dat wil zeggen dat het kristal wordt verwarmd door het lichtje en hierdoor warmer wordt dan de lucht eromheen. De watermoleculen in de lucht rondom de lamp worden hierdoor aangetrokken en dat condenseert op de zoutlamp. De positieve ionen – de slechten dus – blijven op de lamp hangen in tegenstelling tot de negatieve ionen. Deze gaan, gezuiverd en wel, de lucht weer in om een happy place te creëren. Alle voordelen van de zoutlamp:

  • Het gaat straling tegen;
  • Vermindert nare geurtjes en zuivert de lucht;
  • Je gaat er beter van slapen;
  • Het energielevel stijgt;
  • Je kunt je beter concentreren;
  • Vermindert depressieve gevoelens;
  • Verbetert je gemoedstoestand.

Zet de lamp op een plek waar je graag ontspant of mediteert. De kleur zorgt voor een ontspannen gevoel en laat je genieten van de magische werking. Tip: zet ‘m ook in je kantoor vanwege de straling van je computer!

Let op, dit artikel bevat affiliate links waarvoor ik een kleine vergoeding ontvang. Dit kost jou niets extra, maar zorgt ervoor dat ik meer kan investeren om jou vooruit te helpen. Dankjewel!

Laat een reactie achter