Gezichtsverzorging voor minimalisten - the easy way

Gezichtsverzorging – the easy way

Zero waste – ook tijdens je gezichtsroutine!

De gezichtsverzorging is voor de één een makkie en voor de ander een heel ritueel. Zeker als je geregeld make-up draagt moet je het reinigen van je gezicht niet onderschatten. Het schijnt dat we dagelijks tussen de vijf en tien producten op onze huid smeren, en bij velen ligt dit aantal nog veel hoger! Zelf vind ik dit nogal schrikbarend, want ik gebruik niet zoveel make-up, maar ieder zijn ding natuurlijk. Laten we hopen dat het natuurlijk is 😉

Om te beginnen zou ik adviseren om zo min mogelijk afval te creëren. Dit doe je onder andere door wasbare wattenschijfjes te gebruiken. Ik heb ze ooit online gekocht bij Wat maakt je mooi, maar die heeft ze helaas niet meer in het assortiment. Een andere toffe webshop die dit artikel aanbiedt is Katoen & Ko. Je krijgt voor nog geen € 12,- maar liefst tien schijfjes, inclusief een handig wasnetje. Daarna begint het echte werk. Ga in drie stappen van day skin naar night skin. Lees je met ons mee?

Stap 1 – Reinigen

  • Reinig je gezicht ’s morgens door wat koel water op je huid te verdelen. Schrob het er niet met een ruwe handdoek weer af, want daar wordt je huid juist onrustig van. Een goede routine qua gezichtsverzorging voer je uit met geduld en beleid. Wees lief voor jezelf. Door in de ochtend te besparen kun je ’s avonds je huid twee keer reinigen. Je zult nu wellicht denken dat we gek zijn geworden, maar April Gargiulo is ervan overtuigd dat dit je huid echt goed doet. Woon je in een stad? Doe dit dan absoluut, want de verontreiniging kruipt tot diep in je poriën. Speciaal voor jou hebben we wat aanbevolen gezichtsreinigers voor je op een rijtje gezet!

Maya Chia – The great cleanse cleansing oil – $ 42,-

Acure – Seriously Soothing Cleansing Cream – $ 10,-

Amala Purifying Gel Cleanser – € 58,-

Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil – € 32,50

Antipodes – Juliet Brightening Gel Cleanser – €28,-

Paula’s Choice – Skin Balancing Gezichtsreiniger – € 23,-

Dr. Alkaitis – Organic Purifying Facial Cleaner – €59,-

Sisley Phyto-Blanc Lightening Cleansing Milk – $ 170,-

Stap 2 – Een natuurlijke toner voor jouw pretty face

De tweede stap van deze routine is het aanbrengen van een goede toner. Een toner zorgt ervoor dat je huid stralend jong blijft: het middel herstelt, kalmeert en verzorgt. Een goede toner neutraliseert de PH-waarde van de huid. Eerder werd er altijd aangeraden je huid één à twee keer per week te behandelen met een scrub, terwijl dit een zware aanval op de huid is. Je huid wordt zwaarder aangepakt dan nodig is en daar biedt een toner uitkomst. Deze moet een soort van zuur bevatten, waardoor je gezicht wel een dagelijks exfoliatie doormaakt. Ons team is fan van de volgende toners:

The beauty chef – Probiotic Skin Refiner – $ 75,-

January Labs – Daily Brightening Tonic – £ 26,-

Hannes Dottir – Mineral Mist – $ 45,-

Anne Semonin – Botanical Toner – € 48,-

Skin & Tonic London – Rose Mist – € 22,50

Reine Blanche – Illuminating Toner – € 16,80

Stap 3 – een vitaminerijk serum!

De derde, en laatste, stap van dit dagelijkse verzorgingsritueel is het aanbrengen van een serum. Je geeft de huid extra voedingsstoffen, door middel van een vitaminerijk serum of een luxueuze olie vol goede ingrediënten. Als je zin hebt om flink wat geld over de balk te smijten grijp dan nu je kans, want dit is een ontzettend wijze investering!

La Prairie – Skin Caviar Liquid Lift – € 381,-

Linne Botanicals – Repair Face Oil – $ 72,-

True Botanicals – Renew Pure Radiance Oil – $ 110,-

Vintner’s Daughter – Active Botanical Serum – $ 185,-

Urang Trio – Glow, vitamin & Brightening – £ 75,60

Anitpodes Joyous Protein Rich Night Serum – € 41,50

Lierac – Mesolift Serum – € 39,05

Dermalogica – Ultra Calming Serum – € 65,38

Laat een reactie achter