Badkamerplanten - Shower plants - Badkamer

Deze planten zijn een aanrader voor je badkamer!

Planten in je badkamer

Eerder schreef ik al een artikel over planten in je huiskamer; welke zijn een aanrader en welke soorten kun je beter weglaten? Vandaag wil ik je tippen over hoe je meer groen aanbrengt in je badkamer. Niet alle planten kunnen namelijk tegen de warmte en het hoge vochtigheidsniveau in je badkamer, dus hoe pak je dit aan? >> Wil je om te beginnen wat inspiratie opdoen, bekijk dan ons pinterestboard vol met shower plants.

De voordelen

Allereerst is het natuurlijk goed voor je humeur, want wie wordt er nou niet blij van die mooie groene touch in je badkamer? Daarnaast hebben die planten in je badkamer nog veel meer voordelen:

 • De luchtkwaliteit in je badkamer verbetert;
 • Het overtollige vocht wordt sneller afgevoerd;
 • Bacteriën worden weggewerkt;
 • Ze verhogen je creativiteit en focus.

Je kunt je voorstellen dat je na een verfrissende douche of een relax uurtje in bad helemaal klaar bent voor de dag! Maar voordat je direct in je ochtendjas en slippers de deur uitholt, is het wellicht een aanrader om even te bedenken wélke planten dit avontuur gaan overleven.

True shower plants

Heb je een shower met veel lichtinval door bijvoorbeeld grote hoge ramen? Dan is het verstandig om te gaan voor wat air plants, om de tropische tint te versterken. Zelf ben ik echt enorm fan van draadzaken; ik geef deze plantjes ook regelmatig cadeau. Heb je een reguliere badkamer zonder al teveel daglicht, dan is dit jouw top 10 shower plants:

 1. Sanseveria;
 2. De graslelie;
 3. Bamboe!;
 4. Kwartjesplant, oftewel aspidistra;
 5. Een orchidee zou het uitstekend doen op de vensterbank;
 6. Varens;
 7. Drankplant, ook wel Dracaena;
 8. Klimop is uitstekend – ook goed voor je nachtrust!;
 9. Aloë Vera is ook een kandidaat voor de vensterbank;
 10. Tenslotte de lepelplant: wil weinig zonlicht, dus perfect!

Laat een reactie achter