Algen plantaardig eiwit - blue majik

Alles wat je moet weten over algen

Algen en duurzaamheid

Zeewier en algen zijn vanuit het duurzaamheidsperspectief een enorm goede aanvulling op een gezonde lifestyle. Er is nauwelijks grond, zoet water of fossiele brandstof nodig voor de kweek ervan én die kleine wezentjes zorgen gewoon voor enorm veel zuurstof! De belasting van eiwitbronnen is de laatste nogal een hot item. Dierlijke eiwitbronnen laten namelijk nogal een voetafdruk achter, in tegenstelling tot plantaardige producten. Algen en zeewier – over dat laatste later meer – kunnen vleesproducten prima vervangen.

Zo groeien algen

Algen komen van nature voor in zout- en zoetwater en groeien enorm snel. Ze kunnen echter ook gekweekt worden in gesloten of open bassins. De oorspronkelijke celwanden van algen zijn voor het menselijk lichaam moeilijk verteerbaar, maar gedroogd kunnen we dit wel goed verteren. Daarom koop je algen ook in gedroogde vorm: als poeder of bijvoorbeeld als supplement.

Als algen groter worden krijgen ze meer cellen en noemen we dit zeewier. Zeewier is herkenbaar aan de bladeren, wortels en stengels: ze lijken op planten. Ook zeewier is een uitstekende duurzame en vegetarische keuze, mits ze uiteraard onvervuild zijn. Er zijn maar liefst 500 soorten die we kunnen nuttigen, te verdelen in:

 • bruinwieren – kombu, wakame, hiziki en zeespaghetti;
 • roodwieren – dulse;
 • groenwieren – zeesla.

Deze algen móet je gewoon kennen

Als verbeteraar van jezelf en de wereld om je heen moet je gewoon de volgende algensoorten kennen: spirulina, chlorella, blue majik en e3live. Deze algen zijn een goede voedingsbron, vooral voor veganisten. Ze versterken je immuunsysteem op een wonderbaarlijke manier, door de aanwezigheid van anti-oxidanten, vitaminen en mineralen. Ze bevatten veel proteïnen en ook B12, wat voor mensen met een plantaardige lifestyle nogal eens een issue kan zijn om te vinden.

Spirulina > Dit zoutwateralgje is een stuk milder dan de chlorella, maar bevat meer eiwitten en bèta-caroteen.

Chlorella > Dit is een sterke ontgifter en zoetwateralg. Bevat veel nucleïnezuren en chlorofyl.

Blue Majik > Extract van de blauwgroene alg spirulina. Bestaat uit een enorme dosis eiwitten, vitamines B en E, zink, koper, mangaan, ijzer, selenium en omega-6. Werkt ontstekingsremmend door de anti-oxidanten en is één van de voedingsrijkste stoffen. Bevat maar liefst 22 x meer ijzer dan spinazie! Geeft je hersenen gegarandeerd een boost.

E3live > 100% plantaardig, bestaande uit AFA algen; een blauwgroene zoetwateralg. Een ware brainbooster, bevat vitamine B12 en chlorofyl. Verhoogt je focus, verbetert je humeur en vermindert stress. Kortom, verhoogt de kwaliteit van je leven!

Heb jij tips, trucs of heerlijke (gezonde!) recepten? Stuur ons vooral een berichtje!

Bron van de afbeelding

2 reacties

 1. Fiona op 29/04/2018 om 13:10

  Hi,
  Waarom is blue majik zo duur?
  Fiona

  • Gabriëlla op 29/04/2018 om 13:24

   Beste Fiona, het extract is vrij van chemische middelen en biologisch geteeld. De voedingswaarde is ontzettend hoog en bevat ingrediënten die uniek zijn. Hierdoor is de prijs relatief hoog. Hopelijk een kwestie van tijd voordat het ‘algemeen bekend’ wordt en we het ook hier goedkoop kunnen krijgen 🙂 Groetjes, Gabriëlla

Laat een reactie achter